Overblog Suivre ce blog
Editer l'article Administration Créer mon blog
LNO

LNO

Menu
Egyptische theatrale dansvoorstelling door dansschool “Tarab”

Egyptische theatrale dansvoorstelling door dansschool “Tarab”

 

Gedanste ode aan twee van de mooiste stemmen uit de Egyptische zang : Abdel Halim Hafez, “de bruine nachtegaal”, en Ahmed Adaweya, “de sultan van de baladi”.
Egyptische theatrale dansvoorstelling door dansschool “Tarab”
 
Choreografie – Regie – Kostuums:
Béatrice Grognard
 
Vrijdag 11 en zaterdag 12 februari 2011, 20.30 uur
 
Met « Fonkelingen » brengt danseres en choreografe Béatrice Grognard hulde aan twee van de grootste Egyptische zangers uit de 20ste eeuw: Abdel Halim Hafez en Ahmed Adaweya. Hafez staat bekend om zijn zeer persoonlijke en vernieuwende nummers die hebben bijgedragen tot de opkomst van een nieuwe Arabische klassieke muziek. Adaweya is de flamboyante vaandeldrager van de populaire muziek die de kunst van het “baladi”-lied ten top voerde.

Twee zeer verschillende stemmen, twee mannen met een  uiteenlopende achtergrond, twee contrastrijke artistieke werelden… Die samenbrengen zorgt voor verrassingen. Maar dat verbaast ons niet van Béatrice. Zij heeft in haar creatieve zoektocht en carrière altijd blijk gegeven van vernieuwing en durf. 
 
Vandaag de dag fonkelen Abdel Halim en Adaweya zoals weleer en blijven zij tot de verbeelding spreken. 
Het woord « Fonkelingen » brengt hulde aan hun talent en vertaalt zeer goed de schitterende herinneringen die zij achterlaten.
 
"Fonkelingen" roept ook de vluchtige schoonheid van de dans op, de kortstondige schittering, de voorbijgaande gloed, het onophoudelijke bruisen van de beweging, die opduikt en onmiddellijk weer verdwijnt. 
Elke beweging wordt gevolgd door een andere beweging. Tot in het oneindige. Zonder enige spijt.
 
Don Boscotheater
Stokkelsesteenweg 270 – 1200 Brussel
Ruime parkeergelegenheid - Bus  28 & 36
 
Informatie & Reservering : 02 771 76 45 – Van maandag tot vrijdag : 11u00 – 20u00